Friday, April 24, 2009

~memoirs of Housemates~

moment kat DP

PGL 2009-a complete family with additional(sit at front start from left:senol,cobai,arm,ali,zahid,
at the back start from left:aleza, aku,syamira,tikah,shahrirGanu,mieraGanu, muni and reen)

Again BBQ (from left:aku,arm,tikah,zahid, senol and chicken)

BBQ moment (from left:tikah, aku, zahid,senol and Chicken(shikinsenol))

time karaoke kat MP(from left:amir,reen,aku,syamira,senol,zahid and sepah)


Apa itu housemates?kalau diikutkan makna sebenar housemates adalah teman serumah tapi lain pula dengan keadaan di sini. Ok..let me started..

'Housemates' yang saya maksudkan di sini terdiri daripada 3 rumah that consist of rumah A, B dan C.Rumah A (Muni, reen,aten, miera Ganu, syamira and the latest tikah) Rumah B (senol, zahid, arm) dan rumah C (sharirGanu & cobai -nyaris dibuang club).

Actually, kami semua jadi rapat because we related with each other, most of us from the same class and as a whole we are from the same courses. And the weird thing is, zahid and arm bukan geng dulu sb macam takde motif nak tegur but now because diorang pun housemates si senol so apparently diorang pun jadi one of us.Its quite fun laa cause we did a lot of things together.

Its sad actually because we became close dalam 3 minggu yang terakhir ne but seriously we appreciate all the time that we spend together. Teringat pulak time g makan dekat kedai Borhan, zahid ade a bit crush kat si su,hehe..makan2 kat kedai rahmat sambil gosip2 pasal 'vangeance', pastu lepak kat mamak tgk bola, of course laa tgk MU.Study translation same2, si senol tak abes2 dengan 'kegilaan' pastu bila time hafal sume terabur, tapi at the end lepas jugak paper tu dengan jayanya Lagi-lagi kami gi karaoke kt MP, main belasah je nyanyi pastu jalan2 around DP and take pictures together.

Semalam, is the last event besar-besaran yang kami buat bersama-sama; Housemates BBQ.Semua seems enjoy, sampai aku dengan chicken(shikinsenol) berpeluh-peluh kipas ayam, sosej and potatoes sebab aku and chicken is under fire department, and another 2 members are reen and muni.Project manager is Tikah, bising betul mulut cam mak nenek tapi die mmg event leader yang berkaliber,haha.. usaha mereka bangun seawal pagi untuk beli barang kat pasar(yeke pagi?)harus diberi pujian. Bagi aku tiada yang terkurang pun sebab sume best dan seriously puas hati.

Salute to all of you geng "Housemates".

Its all about time, nanti kite jumpe lagi and conduct another event togeher.

Long live "Housemates".




2 comments:

  1. miss miss!fire department ;)
    we had fun during bbq time,kn kn!
    :D

    ReplyDelete
  2. menunggu kamu meng-update-kan blog ini..

    ReplyDelete

faten..reen..senol.. =)

faten..reen..senol.. =)
oldies college